چراغ خیابانی ال ای دی چیست؟ از کاربرد تا معرفی اجزای آن

تاریخ نوشته : ژوئن 10, 2023
چراغ خیابانی چیست؟

چراغ خیابانی چیست و چه اهمیتی دارد؟

در مطلب «چراغ خیابانی چیست؟» قصد داریم شما را با پاسخ این پرسش و تمام نکاتی که باید درباره آن بدانید آشنا کنیم. همانطور که می‌دانید روشنایی در خیابان‌ها، بزرگراه‌ها، جاده‌ها و غیره اهمیت بسیار زیادی در افزایش کیفیت دید رانندگان دارد. این روشنایی باید به گونه‌ای سازماندهی شود که چشم افراد را در حین رانندگی آزار ندهد و موجب حواس‌پرتی آن‌ها نشود. از طرفی دیگر باید نور مطلوبی داشته باشد؛ چرا که چراغ‌های خیابانی نقش مهمی در تضمین دید و ایمنی برای عابران پیاده، رانندگان و دوچرخه سواران در ساعات شب دارند. در این میان بهترین منبع نوری که امروزه استفاده می‌شود، چراغ‌های خیابانی هستند که بر پایه‌های بلندی قرار می‌گیرند تا روشنایی محیط را تامین کنند. این چراغ‌ها نسبت به میزان توان، شدت نور و دیگر موارد، در دسته‌بندی‌های مختلفی ارائه می‌شوند. اگر می‌خواهید در مورد چراغ خیابانی ال‌ای‌دی بیشتر بدانید، با کاسپین نور در ادامه همراه شوید.

کاربرد چراغ خیابانی چیست؟

مهم‌ترین کاربرد چراغ خیابانی ال ای دی به تامین نور خیابان‌ها، اتوبان‌ها و جاده‌های بین شهری مربوط می‌شود. این چراغ‌ها در تقویت دید عابران پیاده و رانندگان اهمیت بسیار زیادی دارند و نسبت به چراغ‌های پرمصرف قدیمی، عملکرد بهتری دارند. از این رو، در پاسخ به کاربرد چراغ خیابانی چیست؟ باید بگوییم که از این چراغ‌ها به عنوان یک منبع نور کم‌مصرف در سیستم روشنایی بزرگراه‌ها و فضاهای بزرگ استفاده می‌کنند.

کاربردهای چراغ خیابانی

آشنایی با انواع چراغ های خیابانی

تولید چراغ‌های خیابانی ال ای دی به موارد متعددی بستگی دارند و در مدل‌های مختلفی ارائه می‌شود. در زیر این فاکتورها را معرفی می‌کنیم:

  • میزان توان
  • شدت نور و روشنایی
  • رنگ
  • فناوری ساخت
  • جنس بدنه

شما می‌توانید برای خرید انواع چراغ خیابانی از کاسپین نور استفاده کنید و با کمترین قیمت در بازار آن‌ها را تهیه نمایید.


مشاهده آنی لیست قیمت چراغ خیابانی ال ای دی


بررسی اجزای چراغ خیابانی و ساختار آن

در این بخش به بررسی یکی دیگر از سوال‌های رایج در این زمینه می‌پردازیم: «اجزای تشکیل دهنده چراغ خیابانی چیست؟» این چراغ‌ها از بخش‌های مختلفی تشکیل می‌شوند که هر کدام نقش متفاوتی را در فرآیند تولید نور مطلوب و با کیفیت ایفا می‌کنند. ساختار و اجزای چراغ خیابانی شامل لیست زیر می‌شوند که در ادامه هر کدام از این موارد را معرفی می‌کنیم:

  • لامپ و منبع نور
  • قطب و بدنه
  • اجزا و بخش الکتریکی
  • سیستم کنترل
  • بخش قطعات اپتیکی (سطوح روشنایی، بخش توزیع یکنواختی نور، بخش رنگ و دمای نور)

اجزای چراغ خیابانی چیست

لامپ (محفظه چراغ) و منبع نور

در گذشته از لامپ‌های سدیم فشار بالا (HPS) به دلیل کارایی و طول عمر زیاد، معمولا استفاده می کردند. با این حال، با پیشرفت تکنولوژی، امروزه گزینه‌های دیگری مانند چراغ‌های LED (دیود ساطع کننده نور) به دلیل بهره‌وری انرژی، طول عمر بیشتر و قابلیت‌های ارائه رنگ بهتر، محبوب شده‌اند. در این چراغ‌ها، لامپ به محفظه یا فیکسچری گفته می‌شود که منبع نور را در خود نگه می‌دارد. همچنین منبع را در برابر عوامل محیطی محافظت می‌کند و خروجی نور را در الگوی دلخواه هدایت می‌کند. توجه داشته باشید که جنس محفظه باید از شیشه‌های خاصی باشد تا در صورت تغییرات دما در فصول مختلف، دچار شکستگی نشود.


بیشتر بخوانید: همه چیز درباره لامپ ال ای دی؛ از تعریف تا طرز عملکرد!


قطب و بدنه

چراغ های خیابانی بر روی پایه‌ها یا تیرهایی نصب می شوند که معمولا از فلز یا بتن ساخته شده‌اند. ارتفاع و طراحی این تیرک‌ها به نوع جاده، نیازهای روشنایی و زیبایی‌شناسی محیط بستگی دارد. جنس بدنه چراغ‌ها نیز از آلومینیوم ضد زنگ یا دیگر فلزهای مستحکم است و باید به گونه‌ای ساخته شده باشد که دچار ترک‌خوردگی نشود و حشرات نیز به داخل آن نفوذ نکنند.

بخش الکتریکی در اجزای چراغ خیابانی

اجزای الکتریکی چراغ خیابانی شامل قطعات الکتریکی می‌شوند و برق منبع نور را تامین می‌کنند. این اجزا شامل هیت سینک، بالاست، خازن، ترانسفورماتور می‌شوند و برای فعالیت نیاز به مدار و سیم‌کشی دارند. خوب است بدانید که هیت سینک یکی از مهم‌ترین قطعات چراغ‌ها شناخته می‌شوند؛ زیرا وظیفه‌ی کنترل حرارت و گرما را بر عهده دارند و سبب خنک نگه داشتن تجهیزات می‌شوند. در زیر انواع بالاست لامپ را مشاهده می‌کنید:

ساختار چراغ خیابانی چیست؟

قطعات اپتیکی در ساختار چراغ خیابانی

میزان نور مورد نیاز برای روشنایی خیابان به نوع جاده، محدودیت سرعت و محیط اطراف بستگی دارد. بنابراین هدف طراحی قطعات اپتیکی دستیابی به روشنایی کافی و در عین حال به حداقل رساندن تابش خیره کننده و آلودگی نوری است. همچنین این قطعات، توزیع روشنایی یکنواخت و ثابت را در سراسر جاده تضمین می‌کنند؛ نقاط تاریک را کاهش می‌دهند و کیفیت دید را بهبود می‌بخشند. افزون بر این موارد، اجزای چراغ های خیابانی LED انعطاف‌پذیری را در انتخاب دمای رنگ ارائه می‌دهند که بر ظاهر نور تأثیر می‌گذارد. (به عنوان مثال: نور سفید گرم یا سفید سرد) این انتخاب بستگی به شرایط خاص و محیط مورد نظر شما دارد.


بیشتر بخوانید: صفر تا صد راهنمای خرید لامپ ال ای دی LED


سیستم‌های کنترل

سیستم‌های پیشرفته روشنایی خیابان ممکن است مکانیسم‌های کنترلی مانند فتوسل‌ها یا حسگرهای حرکتی را برای تنظیم سطوح روشنایی بر اساس شرایط نور محیط یا فعالیت عابران پیاده و وسایل نقلیه ترکیب کنند. این عمل می‌تواند به صرفه‌جویی در انرژی و بهینه‌سازی راندمان روشنایی کمک کند.

مزایای چراغ خیابانی چیست؟

چراغ‌های خیابانی LED از ال‌ای‌دی‌های یکپاچه‌ای تشکیل شده‌اند و اجزای آن‌ها از هم جدا نمی‌شود و نور هم به ‌صورت یک‌دست و یکپارچه از خود ساطع می‌کنند. بنابراین در پاسخ به پرسش «مزایای چراغ خیابانی چیست؟» باید بگوییم که بارزترین ویژگی‌ها و مزایای این چراغ‌ها، میزان روشنایی کافی، ایمنی و کاهش مصرف انرژی هستند. در ادامه با این مزایا بیشتر آشنا می‌شوید:

  • ایمنی: چراغ‌های خیابانی میزان کیفیت دید در جاده‌ها را بهبود می‌بخشند و به رانندگان کمک می‌کنند تا با خیال راحت حرکت کنند و عابران پیاده محیط اطراف خود را ببینند.
  • پیشگیری از تصادفات: مناطقی که به خوبی روشن شده‌اند، از وقوع تصادف به علت نبود دید واضح و فعالیت‌های مجرمانه جلوگیری می‌کنند و ایمنی شخصی را نیز افزایش می‌دهند.
  • مدیریت ترافیک: در پچراغ های خیابان با ایجاد دید واضح علائم جاده، خط کشی و تقاطع ها به جریان ترافیک کمک می کند.
  • زیبایی شهری: طراحی مناسب سیستم روشنایی خیابان‌ها جذابیت بصری مناطق شهری را افزایش می‌دهد و محیطی دلپذیر ایجاد می‌کند.
  • کاهش مصرف انرژی و طول عمر بالا: این چراغ‌ها نسبت به چراغ‌های قدیمی انرژی کمتری مصرف می‌کنند و عمر طولانی‌تری دارند.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید چراغ خیابانی ال ای دی به همراه چک لیست نکات!


موارد استفاده از چراغ های خیابانی

جمع‌بندی

به پایان مطلب رسیدیم و قصد داشتیم پاسخ کاملی به پرسش «چراغ خیابانی چیست؟» بدهیم. در نهایت باید بدانید که این چراغ‌ها یکی از بهترین منابع نور موجود در خیابان‌ها و جاده‌های بین شهری هستند و سبب افزایش کیفیت دید در رانندگی می‌شوند. همچنین روشنایی کافی در اتوبان‌ها و بزرگراه‌ها ایجاد می‌کنند و بدین منظور، در کاهش میزان تصادفات نقش بسزایی دارند. شما می‌توانید برای خرید انواع پروژکتورها از جمله پروژکتور ال ای دی 50 وات از کاسپین نور کمک بگیرید. این پروژکتورها در روشنایی فضای باز مانند خیابان‌ها و محوطه‌های ساختمان، مدارس، ویلا، باغ و غیره کاربرد بسیار زیادی دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *